Jezik:

Oralna kirurgija

Smirenost zdrave usne šupljine

Klinika Dentalsan posjeduje specijaliste koji su osposobljeni za područje oralne kirurgije, grana stomatologije koja uključuje kirurške zahvate u usnoj šupljini.
Vidicijene oralne, parodontne i mukogingivalne kirurgije i ekstrakcije zuba.

Oralna kirurgija uključuje:

  • Paradontna kirurgija – grana dentalne kirurgije koja se bavi potpornim tkivima zuba, koje može pogoditi paradontoza ili pioreja. U tom se slučaju rade regenerativni zahvati kosti i zubnog mesa ( primjenom hipoalergenih i bioloških, ili kao alternativa, rekonstrukcijskih membrana)
  • Preimplantacijska kirurgija – bavi se korekcijom anomalija kosti i zubnog mesa radi pripreme usne šupljine za optimalno postavljanje implantata. Kod rekonstrukcije čeljusne kosti i kosti donje čeljusti koriste se sintetički biokompatibilni materijali ili s kosti koja je prije toga odstranjena tom pacijentu (intraoralna područja)
  • Mukogingivalna kirurgija– ova vrsta oralne kirurgije bavi se bolestima zubog mesa pomoću repozicioniranja krunice i implantata tkiva koje je uzeto iz nepca pacijenta, a radi otklanjanja mogućih nedostaaka i rješavanja problema dentalne osjetljivosti.
  • Ekstrakcija – odnosi se na vađenje korijena, impaktirane zube, umnjake
  • Endodontska kirurgija – je oralna kirurgija koja primjenjuje apikotomiju, odnosno odstranjivanje vrha upaljenog korijena zuba (granulom)