Jezik:

Ortodoncija

Ugristi život na zdravi način

Zbijenost zuba, nepravilno gutanje, isturenost prednjih zuba: ovo su samo neki od brojnih slučajeva, koji ako se ne liječe, mogu dovesti do ozbiljnih problema lošeg zagriza, koji ne utječe samo na izgled, već i na funkciju žvakanja samog pojedinca.
Nekad praksa izvođena samo na djeci, danas ortodoncija uključuje postavljanje fiksnih i mobilnih aparatića, koji su mogući i u odrasloj dobi i koje izvodi klinika Dentalsan s odličnim rezultatima, čak i onim estetskim.

U svjetlu činjenice da je moderna ortodoncija jako vezana uz druge grane u sektoru (parodontologija i implantologija, koje se bave potporom i nadomjeskom izgubljenih zuba, od pedodoncije do dentalne protetike), klinika Dentalsan ima tim profesionalnih stručnjaka, obrazovanih na međunarodnoj razini, koji mogu ponuditi moderna i personalizirana rješenja
Primjera radi, moguće je ispraviti impaktirane zube koji su ostali u alveolarnoj kosti  kirurškim zahvatom, ili zajedno s implantološkim zahvatom, ili izvoditi zahvate na pacijentima s hipodoncijom, odnosno nedostatkom zuba.
Opći cilj ortodoncije je, pomoću primjene fiksnih ili mobilnih aparata, ponovno uspostaviti funkciju žvakanja i postići izgled lijepog osmijeha.

Ortodontsko liječenje može uključivati primjenu:

  • Mobilnih ortodontskih aparata – koje pacijent stavlja 5-6 puta dnevno i tijekom noći;
  • Fiksni ortodontski aparati – koji se postavljaju estetskim ili neestetskim (metalnim ili keramičkim) bravicama na zube pomoću posebnog lijepila koji ne oštećuje zubnu caklinu. Fiksni aparati, koji se nose 24/24 imaju i jako elastične žice (nikal i titan), koji stalnim silama utječu na pomicanje zuba, zahvaljujući metalnim ligaturama, malim gumenim elementima, ili u slučaju novih aparata „samoligirajućim aparatima“, bez ligatura.
    Ortodontsko liječenje s fiksnim aparatima traje otprilike 1-1,5 godinu, nakon koje slijedi druga faza u kojoj pacijent nosi mobilni prozirni aparat koji se zove Reatiner.
    Pregledi u toj aktivnoj fazi traju otprilike 20 minuta, a pacijenti dolazi na kontrolu svakih 6-8 tjedana.
    Retencijska faza s , prozirnim aparatom traje otprilike jednu godinu, s kontrolama svakih 3-4 mjeseca.