Jezik:

Pedodoncija

Igrajući se stomatologa, uči se o zdravlju zuba

Klinika Dentalsan razvila je psihološko pedagoški pristup djetetu.
Vrlo često zbog straha djeteta, zubar koji se bavi pedodoncijom, prije bilo kojeg pregleda ili zahvata, slijedi protokol o dobrobiti djeteta koji predviđa provođenje vremena s djetetom igrajući se s njim, te tako postaje osoba od povjerenja postepeno ga prilagođavajući situaciji Na taj način izbjegavaju se nepotrebne traume i patnje djeteta, koji tako uči brinuti se o zdravlju svojih zuba na zabavan način.

Klinika Dentalsan ima profesionalne specijaliste pedodoncije, radi se delikatnoj stomatološkoj disciplini koja se bavi  oralnim zdravljem djeteta i pravilnim razvijanjem zubne arkade.

Pedodoncija se temelji, više nego na terapijskim zahvatima, na primjeni preventivnih i korektivnih rješenja.
Posebice, u slučaju nepravilnog razvoja čeljusnih kosti i kosti donje čeljusti ili nepravilnom rastu jednog ili više zuba, moguće je predvidjeti postavljanje korektivnog ortodontskog aparatića.
Pedodoncija se primjenjuje i u slučaju, koji nije tako rijedak, trauma koji mogu ugroziti mliječne ili konačne zuba djeteta i na kojima su mogući prijevremeni zahvati da bi se izbjegli problemi koji su vezani uz razvoj.

U svakom slučaju, osnovno je naučiti dijete, od male dobi, da obavlja pravilnu i ispravnu oralnu higijenu.